Zdravý recept

Rajčatový a okurkový rosol

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15151

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 492kJ
5% Sacharidy 17 g
5% Tuky 3 g
39% Sodík 789 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rajčatový a okurkový rosol postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.

2

Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme.

3

Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku.

4

Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept