Recept

Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15170

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
150 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 295kJ
5% Sacharidy 18 g
19% Tuky 14 g
35% Sodík 704 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

2

Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

3

Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.

4

Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept