Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15170 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
150 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 81,2mg |
Draslík | 941,2mg |
Vláknina | 924,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Vepřová panenka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. |
2 | Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. |
3 | Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. |
4 | Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami. |