Recept

Tacos s trhaným hovězím

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15171

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
450 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
150 g Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Salát hlávkový
1 ks Salsa rajčatová
0,5 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 72 mg
43% Bílkoviny 24 g

Tacos s trhaným hovězím postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.

2

V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.

3

Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.

4

K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.

5

Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.

Poznámka

Tottilly připravíme z klasické mexické mouky masa harina nebo z kukuřičné mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept