Recept

Hovězí enchiladas s červenou omáčkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15173

Ingredience

4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Oregano sušené
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Tortilla
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
11% Sacharidy 39 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 38 mg
73% Bílkoviny 41 g

Hovězí enchiladas s červenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka.

2

Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu.

3

Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme.

4

Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou.

Poznámka

Do omáčky použijeme 2 čili papričky odrůdy ancho a 2 odrůdy pasilla, bez semen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept