Recept

Chňápal na způsob veracruz

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15178

Ingredience

Omáčka
2 ks Bobkový list
4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček
120 ml Olej olivový
150 g Olivy nakládané
75 g Paprika sterilovaná
8 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 stroužek Česnek
Chňápal na způsob veracruz
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kapary
2 ks Limetka
1 kávová lžička Oregano sušené
600 g Parmice
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 481kJ
7% Sacharidy 27 g
56% Tuky 42 g
52% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Chňápal na způsob veracruz postup přípravy receptu:

1

Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu předehřejeme na 180° C, vložíme rybu a pečeme 30 minut.

2

V hrnci zahřejeme olej, přidáme bobkový list, plátky česneku a proužky čerstvé čili papričky jalapeňo bez semen. Smažíme 3-4 minuty na mírném ohni. Přidáme plátky cibule a smažíme ještě 3-4 minuty, až je cibule měkká.

3

Rajčata naspodu nařízneme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách je přendáme do mísy se studenou vodou, osušíme a oloupeme. Rozřízneme napůl, vyjmeme semena, dužinu nakrájíme najemno a přidáme k cibulové směsi. Smažíme 3-4 minuty, až rajčata začnou měknout.

4

Do omáčky přidáme pikantní nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na proužky, cukr, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut, často mícháme, pak do omáčky přidáme zelené olivy plněné papričkou.

5

Na každou rybu nalijeme trochu omáčky, ozdobíme kapary a podáváme s plátky citrónu. Jako příloha se hodí rýže.

Poznámka

Chňápal červený - red snapper je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších ryb. Můžeme nahradit jinou rybou, např. parmicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept