Salát z červeného zelí se sýrem
20 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové červené
 - 250gramůSalát Polníček
 - 720gramůKompot višňový
 - 3lžíceOlej salátový
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceHořčice
 - 200gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté zelí najemno nakrouháme. Polníček omyjeme a necháme okapat.
 - 2Višně slijeme a šťávu zachytíme. Smícháme je se zelím. Sýr nakrájíme na jemné nudličky.
 - 3Prošleháme olej s hořčicí a polovinou višňové šťávy, osolíme a opepříme. Salát pokapeme zálivkou, přikryjeme fólií a necháme asi 20 minut rozležet.
 - 4Nakonec vmícháme polníček a salát posypeme sýrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.