Salát z červeného zelí se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15183 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
720 g | Kompot višňový |
3 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 357,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot višňový, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej salátový, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí najemno nakrouháme. Polníček omyjeme a necháme okapat. |
2 | Višně slijeme a šťávu zachytíme. Smícháme je se zelím. Sýr nakrájíme na jemné nudličky. |
3 | Prošleháme olej s hořčicí a polovinou višňové šťávy, osolíme a opepříme. Salát pokapeme zálivkou, přikryjeme fólií a necháme asi 20 minut rozležet. |
4 | Nakonec vmícháme polníček a salát posypeme sýrem. |