Suflé s pomerančovým likérem

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 40gramůMouka polohrubá
    • 3lžíceLikér pomerančový
    • 1lžičkaPomerančová kůra
    • 50gramůCukr krupice
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 175mililitrůMléko polotučné
    • 3lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
488 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko svaříme, přidáme změklé máslo a za stálého míchání přisypeme mouku. Uvedeme do varu a odstavíme z plotny. Hmotu necháme částečně vychladnout. Do mléčného krému postupně vmícháme žloutky a nakonec přidáme likér a pomerančovou kůru.
  • 2
    4 formičky na suflé vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, 2/3 vmícháme do krému a zbylou třetinu do krému zlehka zapracujeme metlou.
  • 3
    Těsto rozdělíme do formiček a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.