Jednoduchý recept

Kuře s červeným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15198

Ingredience

2 ks Hrušky
3 polévková lžíce Husí sádlo
1 špetka Hřebíček mletý
1 špetka Koriandr mletý
1200 g Kuře
1 špetka Nové koření mleté
5 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Víno portské
500 ml Vývar drůbeží
100 g Zeleninová směs jarní - mražená
600 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,137 kcal
Kilojoule 4 758kJ
7% Sacharidy 25 g
95% Tuky 71 g
35% Sodík 702 mg
108% Bílkoviny 61 g

Kuře s červeným zelím postup přípravy receptu:

1

Zeleninu necháme rozmrznout. Očištěné kuře naporcujeme, do porcí vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej, osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar, přidáme rozmrazenou zeleninu a na mírném ohni dusíme 35 minut.

2

Mezitím očistíme zelí, na jemném struhadle nastrouháme a podusíme na husím sádle 6 minut. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a portské. Dusíme přiklopené 25 minut.

3

Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Hrušky přidáme k zelí 5 minut před konce vaření.

4

Zelí rozdělíme na talíře, kousky kuřete položíme na zelí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept