Recept

Královecké masové klopsy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15208

Ingredience

1 ks Cibule
10 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Kapary sterilované
500 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
4% Sacharidy 13 g
57% Tuky 43 g
30% Sodík 596 mg
32% Bílkoviny 18 g

Královecké masové klopsy postup přípravy receptu:

1

Žemli namočíme na chvíli do studené vody, dobře vymačkáme a uhněteme s oloupanou, nasekanou cibulí, mletým masem, vejcem a hořčicí. Směs výrazně osolíme a opepříme.

2

Navlhčenýma rukama vytvarujeme z hmoty malé klopsy, vložíme je do vroucí vody a vaříme těsně pod bodem varu, dokud nevyplavou na povrch. Pěnu sbíráme sběračkou, vývar přecedíme a 500 ml ponecháme na omáčku.

3

Z mouky a másla upražíme jíšku, za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu. Ušleháme žloutek s mlékem, přidáme lžíci kaparů a vlijeme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

4

Nakonec do omáčky vložíme klopsy a prohříváme asi 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept