Královecké masové klopsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královecké masové klopsy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 166,2mg |
Draslík | 72,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Královecké masové klopsy postup přípravy receptu:
1 | Žemli namočíme na chvíli do studené vody, dobře vymačkáme a uhněteme s oloupanou, nasekanou cibulí, mletým masem, vejcem a hořčicí. Směs výrazně osolíme a opepříme. |
2 | Navlhčenýma rukama vytvarujeme z hmoty malé klopsy, vložíme je do vroucí vody a vaříme těsně pod bodem varu, dokud nevyplavou na povrch. Pěnu sbíráme sběračkou, vývar přecedíme a 500 ml ponecháme na omáčku. |
3 | Z mouky a másla upražíme jíšku, za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu. Ušleháme žloutek s mlékem, přidáme lžíci kaparů a vlijeme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
4 | Nakonec do omáčky vložíme klopsy a prohříváme asi 5 minut. |