Královecké masové klopsy

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
709 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli namočíme na chvíli do studené vody, dobře vymačkáme a uhněteme s oloupanou, nasekanou cibulí, mletým masem, vejcem a hořčicí. Směs výrazně osolíme a opepříme.
  • 2
    Navlhčenýma rukama vytvarujeme z hmoty malé klopsy, vložíme je do vroucí vody a vaříme těsně pod bodem varu, dokud nevyplavou na povrch. Pěnu sbíráme sběračkou, vývar přecedíme a 500 ml ponecháme na omáčku.
  • 3
    Z mouky a másla upražíme jíšku, za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu. Ušleháme žloutek s mlékem, přidáme lžíci kaparů a vlijeme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Nakonec do omáčky vložíme klopsy a prohříváme asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.