Recept

Bramborový nákyp s mrkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15218

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
700 g Brambory
0,3 l Mléko polotučné
300 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 502kJ
9% Sacharidy 33 g
255% Tuky 191 g
21% Sodík 416 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborový nákyp s mrkví postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky.

2

Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla.

3

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept