Zdravý recept

Pečená ryba pueblo

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15221

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Limetka
50 g Mandle
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Pstruh
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 949kJ
3% Sacharidy 10 g
31% Tuky 23 g
16% Sodík 326 mg
98% Bílkoviny 55 g

Pečená ryba pueblo postup přípravy receptu:

1

Čili papričky pasilla opečeme na suché pánvi, až jim naskáčou puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Poté oloupeme, odkrojíme stopku a vyjmeme semínka, nakrájíme nahrubo, vložíme do hmoždíře nebo mixéru a zpracujeme na pastu.

2

Pastu vložíme do mělké nádoby, do které se vejdou pstruzi v jedné vrstvě. Česnek nakrájíme podélně na plátky a přidáme do pasty. Přisypeme sůl, pepř, oregano a limetkovou šťávu. Přidáme očištěné pstruhy, obalíme ve směsi, zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Několikrát ve směsi obrátíme.

3

Troubu zahřejeme na 200°C, na pruh alobalu položíme velký kus papíru na pečení. Na papír dáme pstruha, pokryjeme marinádou a posypeme mandlemi. Zabalíme do úhledného balíčku, stejným způsobem připravíme i ostatní pstruhy a vyrovnáme všechny do pekáče.

4

Dáme do trouby a pečeme 25 minut. Podáváme v balíčku nebo vyjmuté na talíři.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou nové brambory a zelenina. Pstruha můžeme nahradit makrelou, filety z lososa nebo tuňáka. Vaření ryby v papíře zajistí, že se nevysuší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept