Jednoduchý recept

Frijoles charros

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15243

Ingredience

115 g Chilli paprička
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Cukr třtinový
400 g Fazole červené sterilované
120 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
175 g Slanina vepřová
175 g Vepřový bok
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 680kJ
7% Sacharidy 24 g
39% Tuky 29 g
22% Sodík 430 mg
19% Bílkoviny 11 g

Frijoles charros postup přípravy receptu:

1

Fazole pinto v konzervě necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme pivem a vaříme 5 minut při vysoké teplotě, až se část piva vsákne.

2

Trochu snížíme teplotu, vmícháme nakrájené, naložené chilli jalapeňo. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, skořici a vaříme 10 minut, občas promícháme.

3

V pánvi zahřejeme špek (bůček), když se vyškvaří tuk, měly by zbýt asi 3 lžíce. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme do zhnědnutí. Děrovanou naběračkou přendáme cibuli a česnek do fazolí.

4

Do pánve vložíme slaninu, pokrájenou na kostičky, smažíme do křupava. Celý obsah vmícháme do fazolí, osladíme a pečeme při nízké teplotě až se cukr rozpustí, stále mícháme.

5

Podáváme ihned nebo necháme vychladout.

Poznámka

Jako přílohu volíme pšeničné tortilly. Pivo použijeme mexické nebo tmavé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept