Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15244

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
500 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 218kJ
30% Sacharidy 107 g
34% Tuky 26 g
98% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Rizoto po milánsku postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát.

2

Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept