Recept

Mořský okoun na sladko-kyselo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15252

Ingredience

2 polévková lžíce Chilli omáčka
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Kompot ananasový
150 g Kompot mandarinkový
1 kg Okoun - filety
4 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
250 ml Vývar rybí
2 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
7% Sacharidy 24 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 265 mg
90% Bílkoviny 50 g

Mořský okoun na sladko-kyselo postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté filety osušíme, zakapeme citronovu šťávou, vložíme na rozpálený olej a smažíme po obou stranách 4 minuty. Filety osolíme a opepříme, poté vyjmeme, uchováme v teple.

2

Cibulky očistíme, oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na olej po filetech. Cibulku restujeme 3 minuty, přidáme nastrouhaný zázvor.

3

Všechno ovoce necháme okapat (ananasovou šťávu uchováme), vložíme k cibulce, osolíme, opepříme, zalijeme ananasovou šťávou a vývarem. Vmícháme rajský protlak, dle potřeby dochutíme, přidáme chilli omáčku a vše ještě povaříme 6 minut.

4

Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept