Paprikové lodičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lodičky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15256 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 113,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika žlutá, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lodičky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev na jemno nastrouháme, omytý celer pokrájíme na kousky. Sýr promícháme s mrkví, celerem, nasekanými bylinkami a citronovou šťávou, krém podle chuti osolíme, opepříme. |
2 | Očištěné papriky podélně rozčtvrtíme, vzniklé lodičky naplníme připraveným krémem. Upravíme je na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Skvělý tip