Recept

Šampaňská pěna s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 15257

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
70 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Likér pomerančový
125 g Maliny
1 ks Máta
125 g Ostružiny
150 ml Pomerančová šťáva
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno šumivé (sekt)
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 374kJ
10% Sacharidy 35 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 15 mg
11% Bílkoviny 6 g

Šampaňská pěna s ovocem postup přípravy receptu:

1

Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.

2

Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.

3

Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.

4

Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.

5

Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Servírujeme studené. Můžeme použít i jiné lesní ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept