Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15258

Ingredience

720 ml Angrešt
50 g Cukr krupice
250 g Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle plátky
150 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Whisky
1 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
12% Sacharidy 43 g
27% Tuky 21 g
2% Sodík 32 mg
14% Bílkoviny 8 g

Irský angreštový dort postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm.

2

Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a přimícháme mouku s práškem do pečiva, polovinu těsta rozprostřeme na vyznačený kruh.

3

Bílky ušleháme s cukrem, polovinu rozetřeme na těsto. Posypeme 25 g mandlových lupínků a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Ze zbylého těsta, sněhu a mandlí upečeme stejným způsobem druhý plát.

5

Angrešt necháme okapat, šťávu zachytíme. Kuličky angreštu rozdělíme na první upečený plát. Ze zachycené šťávy a želatiny připravíme polevu, nalijeme ji na angrešt. Obložíme do tuha ušlehanou smetanou a přiklopíme druhým plátem.

Poznámka

Servírujeme vychladlý. Použijeme kompotovaný angrešt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept