Recept

Marinovaný okouník s římským kmínem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15278

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín římský
1 ks Koriandr čerstvý
600 g Okouník mořský
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1000 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 274kJ
7% Sacharidy 27 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 333 mg
59% Bílkoviny 33 g

Marinovaný okouník s římským kmínem postup přípravy receptu:

1

Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.

2

Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.

3

Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.

4

Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept