Marinovaný okouník s římským kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný okouník s římským kmínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 ks | Koriandr čerstvý |
600 g | Okouník mořský |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Okouník mořský, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný okouník s římským kmínem postup přípravy receptu:
1 | Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme. |
2 | Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru. |
3 | Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet. |
4 | Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.