Recept

Lilkové pyré s rajčaty a olivami

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15279

Ingredience

1 špetka Kmín římský
2 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy černé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 290kJ
3% Sacharidy 11 g
7% Tuky 5 g
25% Sodík 492 mg
4% Bílkoviny 2 g

Lilkové pyré s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme.

3

V kastrolu rozpálíme olej, vložíme rajčata, přidáme prolisovaný česnek, za stálého míchání dusíme 10 minut.

4

Když se odpaří tekutina, vmícháme do rajčat lilky, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, cayenským pepřem a římským kmínem. Nakonec do pyré přidáme olivy a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

5

Pyré můžeme podávat teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept