Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15281
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Salát caesar
2 stroužek Česnek
200 g Chléb konzumní
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Salát hlávkový
200 g Sardelové řezy

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
8% Sacharidy 28 g
18% Tuky 13 g
96% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 22 g
Salát caesar

Salát caesar postup přípravy receptu:

1

Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.

2

Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.

3

Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.

4

Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.

5

Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept