Recept

Dušené jehněčí kotlety s cibulí

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15282

Ingredience

4 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
75 g Hrozinky
8 ks Jehněčí kotlety
0,5 kávová lžička Kmín římský
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 369kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 32 g
28% Sodík 552 mg
70% Bílkoviny 40 g

Dušené jehněčí kotlety s cibulí postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme a osušíme, opečeme v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, necháme na teplém místě.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět ve výpeku. Osolíme, opepříme, okořeníme skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a cayenským pepřem. Zalijeme vývarem, krátce povaříme. Vložíme opečené kotlety.

3

Rozinky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept