Sladká jablečná rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká jablečná rýže
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15297 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
4 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 hrst | Meduňka |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 334,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 108,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Rýže předvařená (parboiled), Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Meduňka, Sirup Monin - granátové jablko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladká jablečná rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme dle návodu. Mezitím jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky, které povaříme ve vodě 4 minuty. Scedíme, přidáme máslo, sirup, citronovou šťávu, vanilkový cukr a nastrouhaný zázvor. Řádně promícháme. |
2 | Hotovou rýži smícháme s jablečnou hmotou a servírujeme ozdobenou lístkem meduňky. |