Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky

140 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
745 mg
Cukr
231 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.
  • 3
    Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.
  • 4
    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.