Masové kuličky s krémovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyBrambory vařené ve slupce
- 2kusyPórek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůZakysaná smetana
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 2krajíceChléb toastový
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžičkyHořčice
- 200gramůVepřové maso pečené
- 2lžícePažitka
- 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.
- 2Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- 3Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.
- 4Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.