Masové kuličky s krémovou omáčkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.
  • 2
    Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.
  • 4
    Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.