Nádivka do kuřete se zakysanou smetanou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka do kuřete se zakysanou smetanou a bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15312 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nádivka do kuřete se zakysanou smetanou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme zaklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené žemle a osmažíme je. Přidáme zakysanou smetanu, vejce a necháme asi 15 minut stát. Potom vmícháme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou kůrou. Vše dobře promícháme. |
2 | Nádivkou plníme kuře nebo ji pečeme zvlášť v pekáčku. |