Penne s pórkem a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s pórkem a krůtím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15324 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Krůtí prsa |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 877,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Penne s pórkem a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku nasekáme. |
2 | Na pánvi na 2 lžících másla zrpudka opečeme maso. Osolíme je, opepříme a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme 1 lžíci másla a pórek a dusíme asi 6 minut. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek a penne. Vše zamícháme a jen prohřejeme. |
3 | Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky. |