Recept

Kapří ragú se zakysanou smetanou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15328

Ingredience

150 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Kapr obecný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1000 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř bílý
700 g Rajčata
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar zeleninový
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
10% Sacharidy 36 g
35% Tuky 26 g
42% Sodík 848 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kapří ragú se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky.

2

V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přidáme papriky, rajčata, osolíme a opepříme. Dusíme asi 3 minuty, přilijeme vývar a zvolna dusíme ještě 30 minut.

3

Omyté porce kapra, pokapané citronovou šťávou přidáme k zelenině a dusíme dalších 5 minut. Potom vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme mletou paprikou.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Použijeme různě barevné papriky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept