Jednoduchý recept

Rybízové želé s vanilkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15334

Ingredience

50 g Cukr krupice
1200 g Cukr želírovací
1000 g Rybíz červený
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 274kJ
38% Sacharidy 135 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Rybízové želé s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Rybíz omyjeme, odstopkujeme a vložíme do vyššího hrnce. Přidáme cukr, 125 ml vody a vanilkový lusk. Za stálého míchání uvedeme k varu. Směs nalijeme na jemné síto a odkapanou šťávu zachytíme do hrnce. Ovoce jen zlehka vymačkáme.

2

Čistou rybízovou šťávu odvážíme a smícháme s potřebným množstvím želírovacího cukru.

3

Šťávu s cukrem za stálého míchání uvedeme k varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horké želé plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

Poznámka

Rozpis je na 6 sklenic o obsahu 250 ml. Použijeme želírovací cukr v poměru 1:1.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept