Jablečný koláč z celozrnného chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč z celozrnného chleba
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1534 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
400 g | Chléb celozrnný pšeničný |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
750 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy lískové |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 280,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablečný koláč z celozrnného chleba postup přípravy receptu:
1 | Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle. |
2 | Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky, sekané lískové oříšky a cukr. |
3 | Formu na koláč vymažeme tukem a dáme do ní polovinu připraveného chleba, poklademe jablečnou směsí a zasypeme zbytkem chleba. |
4 | Povrch koláče pokryjeme sněhem ze tří bílků a zapečeme. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné celozrnné pečivo.