Jablečný koláč z celozrnného chleba

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle.
  • 2
    Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky, sekané lískové oříšky a cukr.
  • 3
    Formu na koláč vymažeme tukem a dáme do ní polovinu připraveného chleba, poklademe jablečnou směsí a zasypeme zbytkem chleba.
  • 4
    Povrch koláče pokryjeme sněhem ze tří bílků a zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.