Recept

Špagety s fenyklem a lososem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15341

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
2 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Jíška instantní
300 g Losos - filety
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 383kJ
24% Sacharidy 88 g
12% Tuky 9 g
53% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Špagety s fenyklem a lososem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.

2

Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

3

Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.

4

Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

5

Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept