Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15345

Ingredience

50 g Cukr krupice
175 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
225 g Kandované ovoce
275 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 090kJ
21% Sacharidy 77 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 139 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tříkrálový chléb postup přípravy receptu:

1

Z vlažné vody a droždí umícháme kvásek, necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme cukr, sůl, 150 g mouky, dvě vejce a čtyři žloutky. Přidáme 115 g másla, kvásek a vše dobře promícháme.

2

Kandované ovoce a kůru dáme do jiné mísy, přidáme zbytek mouky a zatřeseme mísou, aby se ovoce obalilo. Přidáme ke směsi a vypracujeme nelepivé těsto.

3

Z těsta vytvoříme kouli, vařečkou uděláme uprostřed díru a zvětšíme ji. Kruh z těsta dáme na vymazaný plech a lehce přikryjeme naolejovanou fólií. Necháme asi 2 hodiny na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.

4

Troubu vyhřejeme na 180 °C, těsto potřeme rozpuštěným máslem a pečeme asi 30 minut. Moučkový cukr a smetanu smícháme v míse. Vychladlý moučník přelijeme touto směsí a ozdobíme kandovaným ovocem. Pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Koláč se podává na svátek Tří králů 6. 1. V tradičním mexickém koláči je ukryta fazole a panenka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept