Recept

Jáhelník se sušenými švestkami

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1535

Ingredience

100 g Cukr krupice
160 g Jáhly - loupané proso
1 l Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
12% Sacharidy 42 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 27 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jáhelník se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.

2

Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.

3

Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.

4

Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.

5

Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept