Recept

Rajská polévka s candátovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15350

Ingredience

250 g Candát obecný
2 ks Cibule
1 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1000 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 817kJ
9% Sacharidy 31 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 232 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rajská polévka s candátovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata, krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Trávu vyjmeme a polévku propasírujeme sítem. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Maso z candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je, smícháme s bílkem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

3

Ze směsi vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě těsně pod bodem varu asi 5 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept