Recept

Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15356

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
200 g Hroznové víno
1 špetka Kardamom
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže Basmati
400 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar slepičí
0,3 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
13% Sacharidy 46 g
26% Tuky 19 g
39% Sodík 784 mg
70% Bílkoviny 40 g

Kuřecí rizoto s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme a přidáme k masu. Vše krátce osmahneme.

2

Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rýži, citronovou kůru a přilijeme vývar se smetanou. Osolíme, opepříme a okořeníme kardamomem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

3

Hotové rizoto ozdobíme omytými, rozpůlenými bobulemi hroznového vína a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept