Recept

Krůtí prsa marinovaná v podmáslí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15375

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1500 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Křen
750 ml Mléko - podmáslí
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 067kJ
3% Sacharidy 12 g
45% Tuky 33 g
21% Sodík 426 mg
159% Bílkoviny 89 g

Krůtí prsa marinovaná v podmáslí postup přípravy receptu:

1

Do podmáslí vmícháme nastrouhaný křen, polovinu nasekané petržele, sůl a pepř. Přidáme nasekanou nať z cibulky. Omyté a osušené maso zalijeme připravenou marinádou a necháme v chladničce do druhého dne.

2

Maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou cibulku nakrájenou na kolečka a pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom maso zalijeme marinádou a pečeme dalších 45 minut.

3

Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu ochutíme, zahustíme Solamylem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou petrželku.

Poznámka

Podáváme s rýží a kořenovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept