Krůtí prsa marinovaná v podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa marinovaná v podmáslí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Křen |
1500 g | Krůtí prsa |
750 ml | Mléko - podmáslí |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 246,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Křen, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa marinovaná v podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Do podmáslí vmícháme nastrouhaný křen, polovinu nasekané petržele, sůl a pepř. Přidáme nasekanou nať z cibulky. Omyté a osušené maso zalijeme připravenou marinádou a necháme v chladničce do druhého dne. |
2 | Maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou cibulku nakrájenou na kolečka a pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom maso zalijeme marinádou a pečeme dalších 45 minut. |
3 | Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu ochutíme, zahustíme Solamylem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou petrželku. |
Poznámka
Podáváme s rýží a kořenovou zeleninou.