Recept

Rajčata zapečená s česnekem a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15377

Ingredience

10 g Bazalka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata
150 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 934kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 513 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rajčata zapečená s česnekem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Omytou bazalku najemno nasekáme a část lístků ponecháme na ozdobu. Bazalku smícháme s prolisovaným česnekem.

2

Plochou zapékací mísu vymažeme lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní část rajčatových plátků, mírně osolíme a opepříme, posypeme částí bazalky s česnekem a trochou nastrouhaného sýru. Postup opakujeme do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr.

3

Pokrm zakapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme zbylými lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept