Recept

Jahodový mramorový chlebíček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15389

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Jahody zahradní
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
16% Sacharidy 59 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 33 mg
15% Bílkoviny 9 g

Jahodový mramorový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme.

2

Změklé máslo utřeme do krému a postupně přidáváme cukr. Vmícháme žloutky a dobře ušleháme, zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Jahodové pyré opatrně zamícháme do těsta, aby vzniklo mramorování. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu a moučník pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept