Jahodový mramorový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový mramorový chlebíček
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15389 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 g | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 178,1mg |
Draslík | 148,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahodový mramorový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme. |
2 | Změklé máslo utřeme do krému a postupně přidáváme cukr. Vmícháme žloutky a dobře ušleháme, zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Jahodové pyré opatrně zamícháme do těsta, aby vzniklo mramorování. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu a moučník pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme posypaný moučkovým cukrem. |