Jednoduchý recept

Zeleninový salát z grilu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninový salát z grilu 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1539

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
4 ks Cuketa
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 783kJ
21% Sacharidy 74 g
14% Tuky 11 g
41% Sodík 820 mg
29% Bílkoviny 17 g

Zeleninový salát z grilu postup přípravy receptu:

1

Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.

2

Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.

3

Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Zeleninový salát z grilu
Lilek před opékáním nechávám vypotit, aby příprava pak netrvala dlouho a nebyl rozměklý. Česnek jsem sekala nadrobno a byla jsem velmi zvědavá na rajčatový dresink, který jsem neznala. Já bych ho určitě příště doplnila nějakou čerstvou bylinkou - bazalkou nebo oreganem, takto byl poměrně nevýrazný. Jinak dobré a pochutnali jsme si smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept