Recept

Plněné žemle s paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15391

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
125 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Špenát listový čerstvý
6 ks Žampiony čerstvé
4 ks Žemle tmavá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
14% Sacharidy 51 g
14% Tuky 11 g
7% Sodík 141 mg
48% Bílkoviny 27 g

Plněné žemle s paprikou postup přípravy receptu:

1

Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.

2

Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.

3

Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept