Recept

Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1541

Ingredience

200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
260 g Vejce slepičí
390 ml Voda pitná
0,5 l Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
7% Sacharidy 27 g
25% Tuky 18 g
5% Sodík 101 mg
13% Bílkoviny 7 g

Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout.

2

Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme.

3

Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept