Recept

Slané tyčinky s dipem z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15454

Ingredience

Dip
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Sardinka obecná
1 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji
1 kávová lžička Tymián sušený
1 stroužek Česnek
Slané tyčinky s dipem z tuňáka
42 g Droždí
2 polévková lžíce Kmín celý
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
18% Sacharidy 66 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 466 mg
42% Bílkoviny 24 g

Slané tyčinky s dipem z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme, rozmícháme v 250 ml vlažné vody, do mísy dáme mouku, rostlinný tuk, lžičku soli a rozmíchané droždí. S pomocí ručního hnětače vypracujeme hladké těsto, zakryjeme a necháme 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

2

Na pomoučněném vále utvoříme z těsta váleček, zhruba o síle prstu. Nakrájíme na 15 cm dlouhé tyčinky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomažeme slanou vodou, polovinu tyčinek posypeme sezamovým semínkem, polovinu kmínem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Během pečení oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno. Tuňáka v oleji rozmixujeme s hořčicí, majonézou, sardinkami, citrónovou šťávou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme tymián.

3

Tyčinky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. Podáváme s dipem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept