Slané tyčinky s dipem z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané tyčinky s dipem z tuňáka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15454 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Dip | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Slané tyčinky s dipem z tuňáka | |
42 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Kmín celý |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 347,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 89,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián sušený, Droždí, Kmín celý, Sezam - semena, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sardinka obecná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slané tyčinky s dipem z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme, rozmícháme v 250 ml vlažné vody, do mísy dáme mouku, rostlinný tuk, lžičku soli a rozmíchané droždí. S pomocí ručního hnětače vypracujeme hladké těsto, zakryjeme a necháme 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. |
2 | Na pomoučněném vále utvoříme z těsta váleček, zhruba o síle prstu. Nakrájíme na 15 cm dlouhé tyčinky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomažeme slanou vodou, polovinu tyčinek posypeme sezamovým semínkem, polovinu kmínem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Během pečení oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno. Tuňáka v oleji rozmixujeme s hořčicí, majonézou, sardinkami, citrónovou šťávou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme tymián. |
3 | Tyčinky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. Podáváme s dipem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.