Recept

Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15459

Ingredience

Omáčka burská
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 kávová lžička Limetková šťáva
100 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
100 g Sezamová pasta
1 špetka Sůl
100 ml Vývar drůbeží
Omáčka mangová
2 ks Mango
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 ml Vývar zeleninový
20 g Zázvor celý
Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou
1 ks Cibule
1 ks Citronová tráva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
250 g Krevety tygří - loupané
250 g Kuřecí prsa
125 ml Mléko kokosové
4 polévková lžíce Olej sójový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 429kJ
14% Sacharidy 50 g
41% Tuky 31 g
26% Sodík 517 mg
65% Bílkoviny 36 g

Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Špejle namočíme do studené vody. Cibuli a zázvor oloupeme, spolu s citrónovou trávou nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sójovou omáčkou, vývarem, kokosovým mlékem a cukrem.

2

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozkrájíme na dlouhé, tenké proužky. Do jedné mísy dáme kuřecí maso, do druhé krevety. Do každé nalijeme polovinu marinády, necháme, zakryté asi 1 hodinu v chladu odležet.

3

Na burskou omáčku: Třtinový cukr necháme zkaramelizovat v rendlíku, přidáme kokosové mléko, drůbeží vývar, přivedeme k varu. Přidáme burskou pastu a sojóvou omáčku. Ochutíme limetkovou šťávou, solí, pepřem, necháme vychladit.

4

Na mangovou omáčku: Zázvor a mango oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do mixéru, přilijeme vývar, dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

5

Proužky kuřecího masa napíchneme na špejle, tak jako bychom z nich chtěli vytvořit harmoniku. Z krevet také uděláme špíz, smažíme ve velké pánvi na rozpáleném sójovém oleji ze všech stran. Podáváme s omáčkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept