Avokádový krém v loďkách z paprik

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajče spaříme, ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme. Poté ho rozpůlíme, šťávu a semena vyjmeme lžičkou, dužinu nakrájíme na kostičky, trochu dáme stranou po pozdější použití. Pálivou papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kousky, několik kousků dáme opět stranou. Citrón očistíme kartáčkem, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme.
  • 2
    Omytá avokáda osušíme, podélně rozkrojíme až k pecce, kterou vyjmeme. Dužinu vydlabeme lžící, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dužinu společně s rajčetem, paprikou a jarními cibulkami rozmixujeme. Do krému vmícháme citronovou kůru, opepříme, osolíme.
  • 3
    Zelenou a červenou papriku očistíme, zbavíme zrníček, rozčtvrtíme. Čtvrtky naplníme připraveným krémem, ozdobíme nasekanou pažitkou a kousky pálivé papriky. Uložíme na chvíli do chladu, před servírováním ozdobíme rajčetem s petrželkou. Podáváme s pečivem nebo kukuřičnými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.