Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.
  • 2
    Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.
  • 4
    Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.
  • 5
    Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.
  • 6
    Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.