Recept

Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15472

Ingredience

1 ks Cibule
650 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Provensálské koření
300 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Sherry brandy
250 ml Smetana sójová
2 kávová lžička Solamyl
200 g Sýr sójový - Tofu
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk rostlinný
250 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
23% Sacharidy 83 g
10% Tuky 8 g
29% Sodík 571 mg
38% Bílkoviny 21 g

Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati postup přípravy receptu:

1

800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.

2

Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.

4

Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.

5

Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.

6

Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept