Recept

Nočky v pikantní rajčatové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15474

Ingredience

Omáčka
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 špetka Cukr moučkový
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř cayenský
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 ml Smetana sójová
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 stroužek Česnek
Nočky v pikantní rajčatové omáčce
1 kg Brambory
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Polenta
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 422kJ
19% Sacharidy 67 g
5% Tuky 4 g
31% Sodík 616 mg
22% Bílkoviny 13 g

Nočky v pikantní rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě, do měkka. Slijeme a ještě horké oloupeme, propasírujeme na vál. Necháme chvíli vychladnout, poté z nich spolu s moukou, vejcem, solí, kukuřičnou krupicí a muškátovým oříškem vypracujeme těsto.

2

Z těsta vytvarujeme silný váleček, pokrájíme ho na osm dílů, z každého dílu vyválíme váleček dlouhý asi 40cm. Válečky rozkrájíme na 2cm velké kousky, ty rozmačkáme na pomoučněném válu vidličkou. Nočky urovnáme na pomoučněné utěrce, necháme je oschnout.

3

Na omáčku nasekáme cibuli na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej, cibuli v něm necháme zesklovatět, přidáme česnek a krátce podusíme. Přidáme loupaná rajčata v konzervě, olivy, bylinky a bobkový list, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme.

4

Rajčatovou omáčku osolíme, opepříme, osladíme, přilijeme smetanu, omáčku udržujeme teplou.

5

V hrnci přivedeme k varu 3 litry dostatečně osolené vody. Nočky postupně vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou nahoru, poté je vyjmeme z vody a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept