Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15478

Ingredience

4 ks Cibule
3 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
400 g Kuřecí prsa
0,5 ks Limetka
400 ml Mléko kokosové
350 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Ořechy Kešu
0,5 ks Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
7% Sacharidy 25 g
306% Tuky 230 g
13% Sodík 268 mg
49% Bílkoviny 28 g

Kuřecí curry s mrkví postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. 125 ml kokosového mléka smícháme s 1 lžičkou kari, 1/2 lžičkou koriandru a kmínu, přidáme na špičku nože zázvoru. Maso přelijeme marinádou, zakryté necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Během marinování jednou či dvakrát obrátíme.

2

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky opražíme na pánvi bez tuku, odložíme stranou. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, mrkev na něm 7 minut dusíme. Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, spolu se zbytkem kari, koriandru a kmínu je přidáme k mrkvi a krátce podusíme.

3

Kůru z limet nastrouháme, šťávu vymačkáme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat. Kůru z limety, pokrájená rajčata, zbytek mléka a marinádu přidáme k mrkvové směsi, osolíme a ochutíme šťávou z limety.

4

Maso smažíme ve 2 lžících oleje ze všech stran 2 - 3 minuty. Přidáme k zeleninovému kari a ještě 5 minut dusíme.

5

Petrželku opláchneme, osušíme a rozsekáme nadrobno. Kari rozdělíme na talíře a podáváme posypané petrželí a opraženými kešu oříšky. Jako příloha se hodí rýže Basmati.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept