Recept

Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15479
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kečup
250 g Nudle široké
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 ml Smetana sójová
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
600 g Vepřové maso libové
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 321kJ
18% Sacharidy 66 g
53% Tuky 40 g
27% Sodík 546 mg
69% Bílkoviny 39 g
Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty

Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.

2

Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.

3

Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.

4

Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept