Recept

Candát s bylinkovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15485

Ingredience

0,5 ks Bazalka
600 g Candát obecný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
4 ks Šalotka
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
12% Sacharidy 43 g
14% Tuky 11 g
8% Sodík 160 mg
50% Bílkoviny 28 g

Candát s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:

1

Žampiony nasekáme nadrobno, šalotku na jemné kostičky. Ze snítek petrželky a bazalky otrháme lístky, několik jich odložíme stranou na ozdobu, zbytek rozsekáme. Pažitku krájíme nadrobno.

2

Žloutek z vařeného vejce rozmačkáme, smícháme se žampiony, šalotkou, strouhankou, bylinkami a olejem.

3

Zapékací formu vymažeme olejem, plátky ryby osolíme, opepříme a položíme do formy kůží dolů. Rovnoměrně potřeme směsí hub a bylinek, candáta zalijeme vínem, zapečeme v předehřáté troubě na 225°C asi 12 minut.

4

Podáváme ozdobené lístky petrželky s vařenými bramborami nebo bagetou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept