Špagety s koprovou omáčkou a lososem
40 min.
Ingredience
- 300gramůŠpagety, Makarony
 - 1kusŠalotka
 - 50mililitrůVíno bílé
 - 100mililitrůVývar zeleninový
 - 200mililitrůSmetana sójová
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 500gramůLosos - filety
 - 1špetkaCukr moučkový
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusKopr čerstvý
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 1lžíceTuk rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
10 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme olej, přidáme jemně posekanou šalotku a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou, za stálého míchání krátce podusíme. Rozředíme vínem, vývarem, necháme 3 minuty povařit.
 - 2Špagety uvaříme do měkka, slijeme, necháme stranou.
 - 3Do omáčky přidáme smetanu, kopr, promícháme a necháme 3 minuty povařit. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
 - 4Plátky lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2 cm dlouhé proužky, ty rozdělíme ještě na kusy.
 - 5V pánvi rozpálíme olej, lososa asi minutu opékáme. Vyjmeme a vložíme do omáčky, necháme krátce odpočinout.
 - 6Podáváme se špagetami.
 - 7
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.